Warung Hik di Sulang

dsc04643

Keberadaan Warung Hik yang berasal dari Surakarta makin diterima oleh banyak kalangan termasuk warga Sulang. Kuncinya, siap menyesuaikan diri dengan lingkungan.

Teks: Ki Dhalang Sulang Foto : Dwiyoga N

Lokasi “Hik” di perempatan samping toko Mas Heng. Kemaren-kemaren modelnya kayak di Jogja, Semarang, dan kota besar lainnya, dikrobongi brukut pakai deklit, dengan ciri khas lampu teplok. Ya orang Sulang nggak pada tahu, iku janjane dodol opo? Kemudian tak protes gini, “Mas nek sampeyan pengin payu yo akringe dibukak byak, terus lampune ojo teplok tapi nyalur listrik ngono lho! Sulang kan rada peteng, jadi butuh padang.” Wah saiki laris manis, ada wedang jahe, wedang zuzu, wedang teh, wedang cemuai, aneka goreng-gorengan, dan tak lupa ciri khas yang jadi klangenan saya, nasi ngeoooooong…!

48 thoughts on “Warung Hik di Sulang

  1. Wah usule Om Duz oke banget kuwi. Aku ya gelem urunan wis. Ayo, Du gek digarap spanduke. Nek perlu bakule digolekke modal ning BRI men iso dodolan sega singo. Urung ana sing dodol kuwi. Nek sega macan wis akeh. U Cah Pasar, sayang logo sego kucing sing wingi raentuk dienggo. Nggawe dhewe wae yuk. Mesti luwih apik.

  2. iki kanggo mas’e bakul sego kucing :
    mas,njenengan duwe rencana gawe spanduk kanggo warung’e ora?anu yo,tulung ‘sulang online’ dikatutke..nek perlu gawe resep anyar tur spesial dikasi nama ‘sulangonline’ gt…

    iki kanggo duitor :
    du,mergo mas’e bakul gak jawab..pertanyaanku mau ganti tak titipke kue,ocre?nek perlu kok sumbang spanduk we’i tulisan -SEGO KUCING SULANG ONLINE- sedia …dst, ke’i logo SOL..sip tenan..tak uruni wis..

  3. sego kucing pancen wenak tenan, murah and penak d enggo tongkrongan…opo maneh nek mangan gorengan sing di bakar’bingung to’ jajal wae wenak tenan karo susu jahe……

  4. Ho’oh, nek gelem ngingu jenggot mesti tambah ces pleng, terus ning Jeporo masang plank ngarep rumah “Ahli Sarapabnormal” jos gandos ya Gus?

  5. dek bengi ak sempat menyambangi en menjajal ‘hik’ prapatan..berduwa bersama duwi sang jurnalis..njajal kupi ma gurengan..oke juga..ohya,tulung du matur ro mas’e bakul..’tetep semangat! jangan menyerah! ingat,selalu ada di sulang’..eh,lali..biasane warung yg bar tak tekani trus laris kok..

  6. Wadhuh. Apik …apik. Takkira Catrice kuwi jeneng uwong landha apa piye? Tak angen-angen … nek Kangtrice, kuwi mantan bek Sulang teka Branglor, sing wonge pothok tur ireng ups… gelap ding. Nek Paktrice, kuwi guru teater di SMP Sulang. Lha nek ana wong sing rada uwheng ning Sulang biasane diunekke Sutrice. Eh… jebul catrice ki ming sega kucing.

    Trus lha nek wedang zuzu ki apa asline teka jepang ya?

  7. Tak usul kro bakule saiki jenenge ra sego kucing meneh ben rdo kren dgnti CATRICE ben koyo mknana bule gt
    Setuju gak brow

  8. Iku rak bahasa cat Njeporo leh, Duz ….
    Nek bahasa cat nya Duik: kengiiing kengiiing kengiiing

    beberapa komentar Ustadz perlu dimoderasi soalnya kemarin ada salah ketik nama Masjup menjadi Masjug. Tapi tetap muncul, kok. U

  9. Fly itu maksud saya mabur mrono mabur mrene gitu lo, Du!
    Wah! gambar hik ala Sulang koq sdh terpampang. Sok nek aku pas ngucing poto yo!

  10. Ongkrik, Tor, memang njarag ben kesurupan je, ben bisa nembus hororisasi Sulang Online, sokur bage nemuin bukti emperis komparatif antara “Telo dan Gendruwo”.
    Tentang ide kaos “sego kucing” dari Duz boleh juga. Di Malioboro pasti blm ada.

  11. Wedang cemuai ya wedang dg gula merah dicampur jae dan sereh.
    Benar, Sulang memang tetangga deket ma Jatimudo dan Tanjung. Kalo msh sulit nemukan ….. tak kasih ancer2 Sulang tu pokoknya yg ada pasarnya …..

  12. Ya ya ya, sak-tidak2nya aq sbg tik yik Sulang nyicil bangga, sbb makin banyak juga sobat kita penasaran dan nanya “Where were Sulang”?
    Jawabnya: Sulang itu deket ma Kunir n Kaliombo, Sir.

  13. pertanyaan mas gober ini kok klasik banget bagi wong sulang,kalo sy yang ditanya maka dengan tersenyum menjawab sebelah semarang agak jauh ke timur…

  14. Jadi inget dulu di Solo. Temen2 pada ngajak makan di Hik. Ngikut aja karena gak tau Hik itu apa n dimana. Ternyata, itu istilah Solo buat warung angkringan… Hehe…

    Eh, Sulang tu mana si?

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s